PuKuL BeRaPa DaTuK HaRiMaU...




Free Clock



Friday, 27 April 2012

Ummi MC arini!!!


Ya Allah..........mmg x sangka nak dpt selsema ni tiba2......semalam lepas anak2 sume balik...cik d rase cik d masih ok lagi....tp sblm tu mmg dah start kerap bersin...ingat xde pape....start pukul 10 mlm....bersin yg tersgt kerap...kalau dikira lebih kot 20kali...lame2 cik d rase hidung mula tersumbat........segala panadol,active 5 cik d dah telan tp still xde ape2 perubahan..kalau nak tau cik d taip entry pukul 4.59 am....tak boleh nak tido.......sgt2 stress...mata pun dah mcm zombie...Sgt2 x selesa....asyik bersin jer.......lepas tu start hidung berair......hidung gatal...dlm telinga gatal...mata pun gatal.........dan yang sangat x tahannn bile bersin berkali2...sampai sakit2 dada.....At last pukul 4.42 am...cik d mengambil keputusan tuk MC......Maaf sume parent....mmg terpaksa buat keputusan drastik...takut anak2 berjangkit......

Monday, 23 April 2012

Video Abg dan Caca sewaktu baby

video


video

Hanya Allah jer tau.....bertapa ummi rindu sangat momment ni.............

Sunday, 22 April 2012

Kronologi Feb / Mac / April

Ya Allah lame betul cik d x mengupdate blog........ampun maaf dipinta pada yg menyinggah tp xde pape update...tahun 2012 merupakan tahun paling busy buat hidup cik d...memang susah sikit nak cari kelapangan utk mengupdate....dan mama piya dh keberapa kali-nya tanya bile cik d bila nak update blog....Allahuakbar...malam ni mmg cik d mencuri masa yg ada...and no excuse please cik d!! gagah kan jgk.... 

Abg @ Hizqil
ammi...ummi pinjam pic terbaru abg tau !!

Percaya x...ni lah budak yg cik d jage dari 2 bulan...ayoyo dah beso dah...dh tinggi...makin pjg akal dan nakal (manje2). Abg skrg dah ade giliran jagaan...memandangkan papa dan ammi (sebutan baru abg tuk mami) duk asing....ehem3 jgn pikir pape ye...papa keje perak ammi keje slgr...jd atas dasar mencari rezeki mereka terpaksa berjauhan....terkadang seminggu dua abg cik d x asuh..sebab papa abg nak jaga kat perak...Perkembangan abg...makin bijak boleh cik d katakan sangat bijak..pandai mendengar arahan..klu disuruh akan dituruti...terkadang membantu cik d mengutip segala botol yg bersepah tuk cik d basuh..hehehe...my liltle helper...dan kuat merajuk.......oppsss kantoi suda....

Caca @ Arissa
ummi sangat merindui kamu nak!!


Caca makin lincah...tp still mcm dulu lagi...selalu buat hal sendiri....tgk pic terbaru caca.....dah ada 6 btg gigi dah...dah pandai merajuk...klu kena marah skit pandai dah nak tekup muke...alololo comeii nye anak ummi yang sorang ni...tp sayangnye.......pertengahan bulan mac cik d mendapat berita yang amat meruntun jiwa......adoiiiiii (walaupun hakikat ummi senyum2 kambing kat sume org..hati kecik ummi ni nangis tau caca...) mama caca bgtau yg 29. Mac. 2012 merupakan hari terakhir caca berada dlm asuhan ummi...mama caca nk jd housewife....alahaaiii rindunya dgn keletah anak ummi yg sorang ni....jgn lupe ummi ye nak!!...bygkan..dari telapak kaki sebesar separuh telapak tgn ummi...sekrg telapak kaki tu dah pandai berlari...main kejar2 ngan ummi...ok ! full stop !! ~ummi dah nanges~ m.a.l.u.n.a.k.s.o.r.o.k.m.u.k.a.j.a.p (sape pandai bace?) 


Baqih @ Balqis
ustazah pilihan............. >_< (hantaran mahal ni)


Balqis dah pandai berdiri sendiri....jalan pun dah lebih kurang 7 step...jatoh bgn jatoh bgn...dah pandai salam org...sweet sgt balqis ni...senyuman pemikat si teruna....sekali senyum cair hati......ditambah dengan mata redup yg tenang...ya Allah indahnya ciptaan-Mu ini....tp klu merajuk...jgn ckp lah nangisnye...x ingat dunia dah....high pitch taw.....highest note.....kalah mak jenab kening tinggi...hihihih..dan the best part pasal balqis ni pulak...skrg sgt kuat membebel...pokpekpokpek....klu dah start ber'cakap' tu byk btl issu yg dibangkitkan...siap issu semasa lagi...hehehe


Piya @ Elfieya
piya...idaman hati si jejaka.....amboi!! marah mama kang...hehehe


Piya ohh piyaaaa......anak ummi yang sorang ni pulak...diperakui sah sgt comel dan bambam...piya skrg dah berjalan dh...terkedek-kedek klu berjalan tu...apa yg dikagumi pasal piya, piya start berdiri sendiri pd umur 9 bulan lebih....dan seminggu slepas pandai berdiri sendiri, piya memulakan langkah pertama sehingga langkah kelima di depan cik d,mama aniq dan mama zameer...ya Allah sgt teruja cik d bagaikan anak sendiri yang berjalan...hehehe (alahaii...anak2 doakan ummi tau...biar cepat2 korang ade adik ye...hihihih) . Antara ramai2 anak cik d, piya la paling berselera tok mkn...bagi mkn ape je pun x pernah tolak walaupun sbtg gigi belum tumbuh...senang dah mama piya nk sediakan makan tuk piya...lately ni piya sangat manja dgn cik d...tido pun nak atas tilam vono cap cik d...hihihihi...piya...piya... :)


Zameer @ Zameer M. Syauqi
gambar ni di snap pada hari zameer genap 1 tahun


Happy birthdy to you...happy birthday to you...Zameer


Zameer.......cepatnye besar...dah setahun dah anak ummi ni...alhamdulillah...moga Allah berkati dan berkahi hidupmu nak....moga sentiasa dalam lembayung Allah syg...Birthday celebration zameer buat kat rumah zameer...Thanks to mama zameer sebab sudi menjemput cik d dan parents yang lain ke birthday party zameer...makanan sume sedap2...patotlah papa syg.....hehehe...tuk baca selanjutnye pasal party tu leh jenguk ke blog mama zameer....Perkembangan zameer skrg dah boleh berjalan dengan lajunye...klu berjalan tu umpama nak berlari jer....makin berisi alhamdulillah...sebab berselang susu dengan susu pediasure...zameer mmg jenis x mkn...sgt2 susah nak makan...tp lepas minum susu pediasure tu adalah skit selera mkn...selain tu makin nakal...iskh2...ni ikot perangai sape la ni....papa ke mama ni?? hahahahaha...lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!


Aniq @ Aniq Hareez
anak ummi yang paling putih melepak ni...


Panjang cerita aniq........cik d pun x ingat bulan berapa cik terpaksa ambik mc byk kali...mmg bulan tu cik d diserang mcm2 penyakit (period pain -yang ni sampai menonggeng2 dan viral fever - demam virus yang teruk). Viral fever ni menyerang lebih dari seminggu...azab viral fever ni hanya yg pernah alami je yg mengerti sebab demam ni menyerang sendi2 kita....mmg sgt2 x sedap, x selesa dan x tenang...sebabkan demam yg terlalu lame...awal demam cik d gagahkan jugak tuk mengasuh anak2...hari ketiga mengasuh baru lah cik d tau yg demam viral ni berjangkit... immediate doctor marah cik d sbb still jaga anak2 walaupun demam...adoii mana lah cik d nak tau demam ni berjangkit....huhuhu...dan akibat dari kekhilafan cik d..hampir kesemua anak2 cik berjangkit demam.... ( Maafkan ummi semua........andai ummi tau viral fever berjangkit....) dan aniq pun mengalami demam bersiri....maksudnya demam baik lepas tu demam balik....kesian nye aniq....sabar ye syg....Perkembangan aniq...wahhhh aniq  skrg makin aktif...x terkata dah....makan pun alhamdulillah...lebih kurang mcm piya dah...Skrg suke buka muncung tajam (ni cik d yg gelarkan...rujuk gmbr bwh...hehehe) dan muke comel.....arghhhhhhh geramnye......aniq belum jalan lagi...tp antara 3 stooges (aniq,piya dan balqis) aniq paling awal tumbuh gigi..dah ade 4 btg gigi...yeahhhh!!!! 
ini lah muncung yg cik d ckp tu....comel kan?? sape setuju....??


note : sekian dulu entry perkembangan anak2 ummi...ini pun 2 ari nak kasi habis...adoiiii....